Miljan Pušica (©MN Press)
Miljan Pušica (©MN Press)

Voša se ne šali: Pušica se vratio da pojača odbranu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 21:33

Nekadašnji reprezentativac Srbije opet u starom jatu

Nekadašnji srpski reprezentativac, specijalista za igru u odbrani, Miljan Pušica, vratio se u Vojvodinu. Bivši igrač poljske Visle Plock i nemačkog Mindena, letos je bio na meti Crvene zvezde, tražio ga je i pančevački Dinamo, ali je zov Lala bio jači.

Iskusni rukometaš pojačaće odbranu tima Borisa Rojevića i sa kapitenom Miljanom Vukovljakom činiće defanzivni bedem devotostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Izabrane vesti

Miljan je bio naša velika želja još od juna. On je stasao u Vojvodini, odakle je otišao u Evropu, gde je proveo ozbiljan period, stasao u profesionalca, bio je i kapiten bundesligaša Mindena. Dolazi u Novi Sad na godinu i po dana posle teške povrede. On će mnogo da doprinese na poziciji 'tri' koja je pokazalo se, najslabija tačka u našoj odbrani“, rekao je direktor Novosađana Darko Jevtić za Dnevnik i dodao:

On će da donese novi profesionalni pristup u ekipi, a mladi igrači imaće šta da nauče od novog učitelja. Verujem i optimista sam da će Miljan ući u željenu formu, kao i da će biti kandidat srpskog nacionalnog tima za odlazak na Svetsko prvenstvo. On je vredno pojačanje, a mi ćemo dati sve od sebe da u Vojvodini ostane više i od 18 meseci“, istakao je Jevtić.

Pušica je imao tešku povredu prednjeg ukrštenog ligamenta kolena koja ga je odvojila od terena više od godinu dana. Prošle sezone se vratio u tim Mindena, o od juna je slobodan igrač, pa ostaje pitanje u kakvoj je formi nekadašnji srpski reprezentativac koji je igrao u crveno-belom dresu Voše od 2012. do 2014. godine. Osvojio je dve titule sa Lalama.

Novosađani se u hodu pojačavaju. Prošlog meseca stigao je i povremeni reprezentativac Srbije Milan Milić iz Zagreba, dok se u klub vratio i slovenački levi bek Gregor Ocvirk, prošle godine jedan do najboljih igrača Vojvodine. Srpski šampion se plasirao u treće kolo EHF kupa posle eliminacije italijanskog Briksena, dok u Superligi Srbije ima pet pobeda i poraz od Dinama u Pančevu i gleda u leđa lideru Metaloplastici.



tagovi

RK VojvodinaMiljan Pušica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara